Riemu

FI JVA Hillitön Tulenloiste ”Riemu”

B/C
0/0
NOU1
ERI

Riemu on luonteeltaan kiltti ja rauhallinen koira, joka sopii useimman ihmisen käteen ns. peruskoirana. Riemu osaa rauhoittua silloin kun pitää, mutta tykkää tehdä töitä ja palkkautuu sosiaalisesti sekä namein. Riemua on helppo lukea; silloin kun tehdään töitä, häntä kertoo onnellisuudesta ja innosta, iloisesti pyörien ja heiluen puolelta toiselle.

MEJÄ on meidän päälajimme ja NOMEa treenaillaan sivussa kokeisiin tähdäten. Työskennellessään Riemu ei ole näyttävimmästä päästä suunnattomalla energialla, mutta korvaan sen tarmokkaalla ahertamisellaan. Haastavinta kouluttamisessa onkin varmasti ollut sen kaiken todellisen potenttiaalin esille kaivaminen. Mutta tämän potenttiaalin jatko jalostaminen on aina ollut ”helppoa”.
Riemu on aina tiennyt paikkansa laumassa, eikä ole ollut tarvetta lähteä haastamaan ketään. Riemu on innokas tutustumaan ja leikkiikin mielellään myös muiden koirien kanssa.

Leluista Riemu ei niinkään välitä, ja harvoin innostuu ihmisen kanssa leikkimään, itsekseen saattaa joskus hieman leikiskellä. Ihmiset on maailman parhaimpia juttuja Riemun maailmassa, se vaikuttaa suht välinpitämättömältä mutta Riemun maailmassa sanaton ja eleetön oleminen on sitä kiintymystä. Se tervehtii kaikki suurella innolla mutta sen jälkeen rauhoittuu nopeasti.